Herinnering - Inhuldiging van het eerste openbare fablab in het Brussels gewest Woensdag 28 maart 2018 / 10.00 uur

Herinnering - Inhuldiging van het eerste openbare fablab in het Brussels gewest Woensdag 28 maart 2018 / 10.00 uur

Wij nodigen u met genoegen uit voor de persconferentie ter gelegenheid van de inhuldiging van cityfab 1, het eerste fablab van citydev.brussels.

Een fablab is bovenal een plek waar kennis wordt uitgewisseld en waar er wordt samengewerkt om iets te maken. Met cityfab 1 en het toekomstige netwerk van openbare fablabs dat we in het Brussels gewest ontwikkelen, willen we machines en uitrusting die tot dusver enkel voor vaklui waren weggelegd, voor iedereen toegankelijk maken.

 

Dit eerste fablab, dat in partnerschap met de Stad Brussel is opgericht, mikt op duurzame en kringloopeconomieprojecten. Het richt zich op de metiers van de bedrijven van de Greenbizz-incubator (Greenbizz is het economische deel van het Tivoli GreenCity-project van citydev.brussels) en op de economische activiteiten in de omgeving maar ook op de huidige en toekomstige bevolking van deze wijk in opbouw.

3D-printers, lasercutters, vinylsnijders, digitale freesmachines, elektronisch gereedschap, een digitale borduurmachine en handgereedschap voor houtbewerking. Op 900 m² stelt cityfab 1 ze allemaal beschikbaar aan ondernemers, designers, kunstenaars en doe-het-zelvers.

Na de persconferentie volgt een bezoek aan het fablab en kunt u de machines in actie zien. Het event vindt plaats in aanwezigheid van:

Fadila Laanan, Brussels staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek,

Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel,

Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels,

Maïté Dupont, manager van cityfab 1.

Wanneer?

Woensdag 28 maart 2018 / 10.00 uur

Waar? 

Dieudonné Lefèvrestraat 37, 1020 Brussel (Laken).

Ondergrondse parking, fietsenstalling, metrohalte Pannenhuis, buslijnen 57, 88 en 89, tramlijnen 62 en 93, Villo!-punt nr. 308.

Om organisatorische redenen vragen wij u uw aanwezigheid te bevestigen communication@citydev.brussels. Wij kijken alvast uit naar uw komst.

Als u de twee andere fablabs van citydev.brussels wilt bezoeken, neem dan contact op met mevrouw Barbara Decamps.

 

Contacteer ons
Barbara Decamps Communication Manager, citydev.brussels
Barbara Decamps Communication Manager, citydev.brussels
Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een autonome openbare instelling opgericht in 1974. Ze is belast met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via vastgoedprojecten.

citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het BHG te bevorderen. Hiertoe stelt ze de bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking waar ze in de verschillende stappen van hun ontwikkeling terecht kunnen. citydev.brussels biedt hen toegang tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 fablabs.

Sinds 1988 bouwt citydev.brussels nieuwbouwwoningen, gedeeltelijk gesubsidieerd door het BHG en bestemd voor middeninkomens.

Tot slot is citydev.brussels als gewestelijk operator betrokken bij de verwezenlijking van complexe projecten die de productie van diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er een nieuwe dynamiek kan brengen, verenigen.

citydev.brussels
Gabrielle Petitstraat 6
1080 Brussel