Persbericht - Vandergoten

Renovatie van de Bockstaelwijk citydev.brussels gunt opdracht Vandergoten

De promotieopdracht van werken Vandergoten wordt gegund aan Eiffage Development. Op de site in de Émile Bockstaellaan in Laken komen 56 woningen voor gezinnen met een middeninkomen. Het project is een van de schakels in de renovatie van de Bockstaelwijk.

De site Vandergoten in de Émile Bockstaellaan in 1020 Laken is op meer dan een manier geografisch uitzonderlijk gelegen. In het demografisch GBP is ze niet enkel gelegen in gemengd gebied, maar ook in een gebied van culturele, esthetische of historische waarde en van stadsverfraaiing. De site bevindt zich ook in de Zone voor Stadsrenovatie (ZSR) in het Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling (PRDD) en in de perimeter van het duurzame wijkcontract Bockstael 2013-2017. Dit wijkcontract omvat onder meer de bouw en renovatie van woningen voor gezinnen met een laag of gemiddeld inkomen.

citydev.brussels was zich bewust van het potentieel van Vandergoten en verwierf in september 2015 het perceel van 2.805 m² om er geconventioneerde woningen te bouwen en een mooie groene ruimte aan te leggen binnenin het huizenblok. Daarom organiseerde ze in november 2015 een promotieopdracht van werken. Na analyse van de offertes heeft de instelling de opdracht nu gegund aan Eiffage Development. Het project van de hand van architectenbureau R²D² omvat de constructie van een woongebouw met in totaal 56 geconventioneerde appartementen. Het telt 4 appartementen met een slaapkamer, 28 met twee slaapkamers, 22 met drie slaapkamers en 2 met vier slaapkamers. Op de ondergrondse verdieping komen 46 parkeerplaatsen, 158 fietsstaanplaatsen, de technische lokalen en de kelders. 

“Dit project sluit perfect aan bij de doelstellingen van het duurzame wijkcontract Bockstael. Op de site Vandergoten staan een meubelopslagplaats en een oud magazijn die, gezien hun staat, gesloopt zullen worden om plaats te maken voor een architecturaal en ecologisch ambitieus nieuwbouwproject met woningen,” aldus Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels.

Contacteer ons
Barbara Decamps Communication Manager, citydev.brussels
Barbara Decamps Communication Manager, citydev.brussels
Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een autonome openbare instelling opgericht in 1974. Ze is belast met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via vastgoedprojecten.

citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het BHG te bevorderen. Hiertoe stelt ze de bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking waar ze in de verschillende stappen van hun ontwikkeling terecht kunnen. citydev.brussels biedt hen toegang tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 fablabs.

Sinds 1988 bouwt citydev.brussels nieuwbouwwoningen, gedeeltelijk gesubsidieerd door het BHG en bestemd voor middeninkomens.

Tot slot is citydev.brussels als gewestelijk operator betrokken bij de verwezenlijking van complexe projecten die de productie van diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er een nieuwe dynamiek kan brengen, verenigen.

citydev.brussels
Gabrielle Petitstraat 6
1080 Brussel