Persuitnodiging – Het college van burgemeester en schepenen van de Stad Brussel bezoekt Tivoli GreenCity

Donderdag 16 november om 11.30 uur

Nu donderdag 16 november houdt het college van burgemeester en schepenen van de Stad Brussel zitting in de nieuwe duurzame wijk Tivoli GreenCity. Die wijk heeft niet alleen enorme milieutroeven, maar is ook ideaal gelegen: midden in de stad en niet verdrongen naar de rand, zoals dat in andere steden vaak gebeurt.

Burgemeester Philippe Close en zijn schepenen zullen er kennismaken met de zowat dertig ondernemingen die in Greenbizz gevestigd zijn. Die bedrijven integreren allemaal het leefmilieu, ecologisch bouwen of duurzame kringloopeconomie in hun productie.

Het college bezoekt ook in primeur het eerste openbare fablab in het Brussels gewest, CityFab 1, dat binnenkort wordt ingehuldigd. 

Afsluiten doen we met het allereerste bezoek aan de 450 sociale en middelgrote woningen van Tivoli GreenCity, die in de steigers staan. De woningen krijgen al aardig vorm en zullen begin 2019 klaar zijn.

Wij nodigen u met genoegen uit om aan te sluiten voor dit exclusieve bezoek om 11.30 uur.

Adres: Greenbizz, Dieudonné Lefèvrestraat 17 in 1020 Brussel

Bereikbaarheid: metrolijn 6 (Pannenhuis) – buslijnen 89, 88 en 57 - tram 93 (Over de Bruggen)

Graag bevestiging van uw aanwezigheid: communication@citydev.brussels.

 

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een autonome openbare instelling opgericht in 1974. Ze is belast met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via vastgoedprojecten.

citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het BHG te bevorderen. Hiertoe stelt ze de bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking waar ze in de verschillende stappen van hun ontwikkeling terecht kunnen. citydev.brussels biedt hen toegang tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 fablabs.

Sinds 1988 bouwt citydev.brussels nieuwbouwwoningen, gedeeltelijk gesubsidieerd door het BHG en bestemd voor middeninkomens.

Tot slot is citydev.brussels als gewestelijk operator betrokken bij de verwezenlijking van complexe projecten die de productie van diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er een nieuwe dynamiek kan brengen, verenigen.

citydev.brussels
Gabrielle Petitstraat 6
1080 Brussel