Persuitnodiging - IRISPHERE

Persuitnodiging - IRISPHERE

Persbijeenkomst dinsdag 5 september 2017: “IRISPHERE, kringloopeconomie in de praktijk: voorstelling en getuigenissen”

Ter gelegenheid van de lancering van de IRISPHERE-website wil citydev.brussels u het IRISPHERE-programma voorstellen, dat deel uitmaakt van het Gewestelijk Plan voor Circulaire Economie (GPCE).

Het IRISPHERE-programma heeft een tweeledig doel. Het wil de ontwikkeling van de kringloopeconomie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevorderen door ondernemingen bij te staan die synergieën op het vlak van materialen en diensten opzetten. Daarnaast wil IRISPHERE investeren in een materialenpark voor ondernemingen uit de buurt.

citydev.brussels coördineert het programma.

Het programma wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het wordt gedragen door een breed consortium van Brusselse actoren die voorlopers zijn op het vlak van kringloopeconomie. Dat consortium bestaat uit citydev.brussels, EcoRes, Greenloop, Lateral Thinking Factory, BECI, Net Brussel, atrium.brussels, Leefmilieu Brussel, de Brusselse Havengemeenschap, greentech.brussels by impulse.brussels, La Ferme Nos Pilifs en de Haven van Brussel.

Op dinsdag 5 september 2017 om 14.30 uur lichten we u graag de ambities van het project toe. We laten ook enkele ondernemingen die al aan het project deelnemen, aan het woord. We ontvangen u voor deze gelegenheid in greenbizz.brussels, centrum voor duurzame ondernemingen.

Adres:

greenbizz.brussels
Dieudonné Lefèvrestraat 17

1020 Brussel

Graag bevestiging van uw aanwezigheid via e-mail naar jszechtman@citydev.brussels

Contacteer ons
Szechtman Julie Coördinatrice van het IRISPHERE-programma, Citydev.brussels
Szechtman Julie Coördinatrice van het IRISPHERE-programma, Citydev.brussels
Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een autonome openbare instelling opgericht in 1974. Ze is belast met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via vastgoedprojecten.

citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het BHG te bevorderen. Hiertoe stelt ze de bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking waar ze in de verschillende stappen van hun ontwikkeling terecht kunnen. citydev.brussels biedt hen toegang tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 fablabs.

Sinds 1988 bouwt citydev.brussels nieuwbouwwoningen, gedeeltelijk gesubsidieerd door het BHG en bestemd voor middeninkomens.

Tot slot is citydev.brussels als gewestelijk operator betrokken bij de verwezenlijking van complexe projecten die de productie van diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er een nieuwe dynamiek kan brengen, verenigen.

citydev.brussels
Gabrielle Petitstraat 6
1080 Brussel