MixCity Today - De acht meest iconische gemengde projecten van citydev.brussels

De stad vormgeven. Dat is wat we doen bij citydev.brussels. Wij zien de stad als een aantrekkelijk, dynamisch geheel op mensenmaat, dat open en toegankelijk is voor iedereen.

Wat onze instelling onderscheidt, is onder meer haar vermogen om projecten te verwezenlijken die woongelegenheid combineren met ruimten voor productieactiviteiten, collectieve voorzieningen (scholen, crèches, vrijetijdsbesteding ...) en groene ruimten.

Om het 45-jarige bestaan van citydev.brussels te vieren, hebben we acht toonaangevende gemengde projecten die onze instelling uitdacht en bouwde, gebundeld in een boek.

We zijn verheugd u dat boek, MixCity Today , voor te stellen. 

Ontvangt u graag een papieren exemplaar? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en vermeld daarin het adres waarnaar we het boek mogen opsturen.

Decamps Barbara

Communication Manager, citydev.brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een instelling van openbaar nut die instaat voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met vastgoedprojecten vervult deze Brusselse instelling 3 opdrachten.

Bij haar oprichting in 1974 kreeg citydev.brussels de opdracht om bedrijven naar het Brussels gewest te halen en ze daar te houden. Dat moet de economische ontwikkeling van het gewest bevorderen en jobs voor Brusselaars creëren. Concreet biedt citydev.brussels kwaliteitsvol bedrijfsvastgoed aan tegen interessante voorwaarden. In haar portefeuille zitten gebouwen van alle maten: zo kunnen bedrijven er terecht in hun verschillende ontwikkelingsfasen.

Sinds 1988 heeft citydev.brussels nog een andere opdracht: particulieren ertoe aansporen om in het Brussels gewest te komen wonen. Daarvoor bouwt ze, in samenwerking met de privésector, geconventioneerde woningen. Dat zijn nieuwbouwkoopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dankzij de 30 % subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de instelling haar woningen tegen een lagere prijs verkopen.

Tot slot ontwikkelt citydev.brussels sinds de jaren 2000 ook gemengde projecten. Die complexe, ambitieuze projecten combineren diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, basisinfrastructuur (wegen, riolering ...), handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er opnieuw dynamiek kan brengen.

Dankzij haar goede milieubeheer draagt citydev.brussels al sinds 2001 het label Ecodynamische Onderneming. Sinds 2007 voldoen alle nieuwe projecten van citydev.brussels aan de lage-energienorm, en sinds 2009 aan de passief- of zelfs nulenergienorm.

Kerncijfers







Contact