Ontdek het activiteitenverslag 2023!

"Brussels for all, all for Brussels!"

citydev.brussels stelt vol trots haar verwezenlijkingen van 2023 voor.

In dit activiteitenverslag vertellen onze medewerkers over de projecten en thema's waaraan ze het voorbije jaar dag in dag uit hebben gewerkt. Daaruit blijkt nog maar eens hoe divers onze openbare dienstverleningsopdrachten zijn, dat citydev.brussels een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van openbaar vastgoed en dat we bouwen aan een duurzame, gemengde en inclusieve stad.

We werken aan een dertigtal vastgoedprojecten, goed voor meer dan 2.200 publieke woningen, 75 ateliers voor productieactiviteiten en 10 voorzieningen van algemeen belang.

Ons vermogen om te innoveren en ons aan te passen aan nieuwe uitdagingen is een van onze sterkste punten. Het activiteitenverslag blikt terug op enkele belangrijke mijlpalen die onze manier van werken hebben veranderd, zodat we onze opdrachten kunnen blijven bijsturen in functie van de nieuwe stedelijke noden. Zo implementeerden we nieuwe vestigingscriteria voor bedrijven en incentives die de economische transitie ondersteunen. We werken verder aan betaalbaar wonen door woningen te verkopen via erfpacht. Het stadsvernieuwingsbesluit werd hervormd en we rolden het Loket Tijdelijk Gebruik uit. Tot slot richtten we een nieuw team op voor de ontwikkeling van openbare voorzieningen.

Die aanpassingen en verwezenlijkingen tonen aan dat we vastberaden zijn om een voortrekkersrol te blijven spelen in de stad van morgen. Snuister zeker in ons interactieve document met video's, en ontdek al onze bereikte mijlpalen en nog veel meer.

Meer weten over onze projecten? Neem gerust contact met ons op.

Andy Januarius

Andy Januarius

citydev.brussels

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een instelling van openbaar nut die instaat voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met vastgoedprojecten vervult deze Brusselse instelling 3 opdrachten.

Bij haar oprichting in 1974 kreeg citydev.brussels de opdracht om bedrijven naar het Brussels gewest te halen en ze daar te houden. Dat moet de economische ontwikkeling van het gewest bevorderen en jobs voor Brusselaars creëren. Concreet biedt citydev.brussels kwaliteitsvol bedrijfsvastgoed aan tegen interessante voorwaarden. In haar portefeuille zitten gebouwen van alle maten: zo kunnen bedrijven er terecht in hun verschillende ontwikkelingsfasen.

Sinds 1988 heeft citydev.brussels nog een andere opdracht: particulieren ertoe aansporen om in het Brussels gewest te komen wonen. Daarvoor bouwt ze, in samenwerking met de privésector, geconventioneerde woningen. Dat zijn nieuwbouwkoopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dankzij de 30 % subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de instelling haar woningen tegen een lagere prijs verkopen.

Tot slot ontwikkelt citydev.brussels sinds de jaren 2000 ook gemengde projecten. Die complexe, ambitieuze projecten combineren diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, basisinfrastructuur (wegen, riolering ...), handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er opnieuw dynamiek kan brengen.

Dankzij haar goede milieubeheer draagt citydev.brussels al sinds 2001 het label Ecodynamische Onderneming. Sinds 2007 voldoen alle nieuwe projecten van citydev.brussels aan de lage-energienorm, en sinds 2009 aan de passief- of zelfs nulenergienorm.

Kerncijfers