Persbericht

Opdracht voor Vandenschrieck in Jette gegund

Pierre Blondel Architectes gaat het project op de Vandenschrieckstraat in Jette ontwerpen. Dat project, een samenwerking tussen overheidsdiensten, moet uitmonden in betere dienstverlening, nieuwe woningen en een openbaar pocketpark voor de Jettenaren.

In juli 2017 vertrouwde de gemeente Jette ons een opdracht van gedelegeerd bouwheerschap toe om een vastgoedproject te ontwikkelen op Vandenschrieckstraat 75-77. Daar komen naast 14 geconventioneerde koopwoningen ook 660 m² voor openbare diensten. L’Oranger vzw neemt er zijn intrek, samen met twee gemeentediensten: de dienst Veiligheid en Preventie en de dienst Slachtofferhulp, Bemiddeling en Alternatieve Maatregelen.

Er wordt ook een openbare weg getrokken vanaf de Vandenschrieckstraat tot aan de percelen van de gemeente achteraan op de site (OCMW van Jette). Aan weerszijden daarvan wordt een openbaar tuintje aangelegd. Dat is zichtbaar vanaf de straat, en er komt onder meer een moestuin voor de wijkbewoners.

Pierre Blondel Architectes heeft de dienstenopdracht voor projectontwerpers binnengehaald. Samen met partners Les Marneurs, BESP bvba, MK Engineering, Georges Brutsaert Architects bvba (veiligheidscoördinatie) en D2S International gaat Pierre Blondel Architectes het gebouw aan de straat en het bijgebouw transformeren. Doel is bij de afbraakwerken zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo wil de projectontwerper zo'n 300 m² bakstenen van de andere gebouwen hergebruiken. Hij is ook van plan om 85 fotovoltaïsche panelen te plaatsen. Die dekken de primaire energiebehoefte van de helft van de woningen.

Ook het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw is bijzonder: dat wordt een houten parkpaviljoen in bungalowstijl in de openbare tuin, waar het harmonieus in opgaat.

Burgemeester van Jette, Hervé Doyen: “citydev.brussels en de gemeente slaan de handen in elkaar om de site op te waarderen. Dat is prachtig. Nu zitten de diensten verspreid over de gemeente. Dit project brengt ze samen. Zo kunnen we onze inwoners een dienstenpool op maat aanbieden. Bovendien krijgen de gebruikers een mooie onthaal- en werkomgeving. Door de diensten onder één dak te verenigen, besparen we ook. Dat is allemaal heuglijk nieuws.”

 

 

Decamps Barbara

Communication Manager, citydev.brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een instelling van openbaar nut die instaat voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met vastgoedprojecten vervult deze Brusselse instelling 3 opdrachten.

Bij haar oprichting in 1974 kreeg citydev.brussels de opdracht om bedrijven naar het Brussels gewest te halen en ze daar te houden. Dat moet de economische ontwikkeling van het gewest bevorderen en jobs voor Brusselaars creëren. Concreet biedt citydev.brussels kwaliteitsvol bedrijfsvastgoed aan tegen interessante voorwaarden. In haar portefeuille zitten gebouwen van alle maten: zo kunnen bedrijven er terecht in hun verschillende ontwikkelingsfasen.

Sinds 1988 heeft citydev.brussels nog een andere opdracht: particulieren ertoe aansporen om in het Brussels gewest te komen wonen. Daarvoor bouwt ze, in samenwerking met de privésector, geconventioneerde woningen. Dat zijn nieuwbouwkoopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dankzij de 30 % subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de instelling haar woningen tegen een lagere prijs verkopen.

Tot slot ontwikkelt citydev.brussels sinds de jaren 2000 ook gemengde projecten. Die complexe, ambitieuze projecten combineren diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, basisinfrastructuur (wegen, riolering ...), handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er opnieuw dynamiek kan brengen.

Dankzij haar goede milieubeheer draagt citydev.brussels al sinds 2001 het label Ecodynamische Onderneming. Sinds 2007 voldoen alle nieuwe projecten van citydev.brussels aan de lage-energienorm, en sinds 2009 aan de passief- of zelfs nulenergienorm.

Kerncijfers







Contact