Persbericht - Kmo-park Magellan

Kmo-park Magellan opent de deuren op een steenworp van het kanaal

citydev.brussels huldigt vandaag haar nieuw kmo-park Magellan in Neder-Over-Heembeek in. Dit project is een extra wapen in de strijd van de instelling tegen het tekort aan kmo-ruimten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De verschillende actoren die het project mee ontwierpen en realiseerden, huldigen vandaag, woensdag 21 juni 2017, Kmo-park Magellan in.

Voldoen aan de behoeften van de bedrijven

Magellan is een uitbreiding van het citydev.brussels-aanbod voor kleine en middelgrote ondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook andere projecten van citydev.brussels, zoals CityLine, Newton en Greenbizz, zijn allemaal al structuren die ambachtelijke ondernemingen herbergen en de leemte vullen tussen de ruimten voor zeer kleine ondernemingen (20 à 100 m²) en die voor zeer grote bedrijven (meer dan 10.000 m²). Zo heeft citydev.brussels inmiddels meer dan 18.000 m² kmo-ruimte ontwikkeld. De instelling zet ook projecten voor zeer kleine ondernemingen op touw, zoals Zko-park Newton, om beter te kunnen inspelen op de enorme vraag van ambachtelijke ondernemingen.

De kmo-parken van citydev.brussels vervullen de specifieke behoeften van ondernemingen uit de meest uiteenlopende sectoren zoals architectuur, voeding, schrijnwerkerij, onderzoek en innovatie. citydev.brussels streeft ernaar werkruimten voor elk metier te vinden en te produceren, en in te passen in het stadsweefsel. Zo vergroot ze het appeal van Brussel.

Energie en architectuur

citydev.brussels besteedt bijzondere aandacht aan de ecologische keuze van de materialen, de sortering van afbraak- en bouwafval, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen ... De gebouwschil is uitstekend geïsoleerd om de passief- of lage-energienorm te halen. De architectuur is net zo doordacht. Elke site is ontworpen om een gemoedelijke sfeer en ontmoetingen tussen de gebruikers tot stand te brengen.

“citydev.brussels is zich er al tien jaar van bewust dat er te weinig specifieke ruimten zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen. Wij passen ons aanbod van onthaalstructuren voortdurend aan aan de behoeften van die ondernemingen, die banen scheppen en een toegevoegde waarde hebben voor Brussel,” aldus Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels. “De ruimten die citydev.brussels creëert, passen perfect in het bestaande stadsweefsel. Zo kunnen ondernemingen blijven produceren en innoveren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, mét respect voor de leefomgeving van de Brusselaars.”

“Ondersteuning, begeleiding, financiering en huisvesting: we investeren massaal in de ontwikkeling van de stadseconomie van morgen,” vertelt Didier Gosuin, Brussels minister van Economie. “Vandaag hebben we ruimten nodig om die bedrijven te herbergen. De sites van citydev.brussels zijn volzet. Daarom moeten we nieuwe opportuniteiten scheppen, als we de vestiging van bedrijven in het Brussels gewest willen bevorderen. Vooral voor kmo’s, want die maken 98 % van het economisch weefsel uit.”

Barbara Decamps

Communication Manager, citydev.brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een instelling van openbaar nut die instaat voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met vastgoedprojecten vervult deze Brusselse instelling 3 opdrachten.

Bij haar oprichting in 1974 kreeg citydev.brussels de opdracht om bedrijven naar het Brussels gewest te halen en ze daar te houden. Dat moet de economische ontwikkeling van het gewest bevorderen en jobs voor Brusselaars creëren. Concreet biedt citydev.brussels kwaliteitsvol bedrijfsvastgoed aan tegen interessante voorwaarden. In haar portefeuille zitten gebouwen van alle maten: zo kunnen bedrijven er terecht in hun verschillende ontwikkelingsfasen.

Sinds 1988 heeft citydev.brussels nog een andere opdracht: particulieren ertoe aansporen om in het Brussels gewest te komen wonen. Daarvoor bouwt ze, in samenwerking met de privésector, geconventioneerde woningen. Dat zijn nieuwbouwkoopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dankzij de 30 % subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de instelling haar woningen tegen een lagere prijs verkopen.

Tot slot ontwikkelt citydev.brussels sinds de jaren 2000 ook gemengde projecten. Die complexe, ambitieuze projecten combineren diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, basisinfrastructuur (wegen, riolering ...), handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er opnieuw dynamiek kan brengen.

Dankzij haar goede milieubeheer draagt citydev.brussels al sinds 2001 het label Ecodynamische Onderneming. Sinds 2007 voldoen alle nieuwe projecten van citydev.brussels aan de lage-energienorm, en sinds 2009 aan de passief- of zelfs nulenergienorm.

Kerncijfers







Contact