Persbericht - Studio Citygate presents Be-Module Inside

Persbericht - Studio Citygate presents Be-Module Inside

Studio Citygate

Dit industriële complex van 22.000 m² is uitzonderlijk, zowel qua gebouw als qua diverse mogelijkheden. Het programma van de studio is gericht op vier structurele thema's: cultuur, sociaal, economie en gemeenschappelijke voorzieningen…

Studio Citygate creëert haar kantoorruimte op de 3e verdieping van de A-vleugel. Vanaf oktober 2018 wordt op een oppervlakte van 1.000 m² verschillende modules gewijd aan creatievelingen en jonge ondernemers. Deze vernieuwende omgeving bevat alles wat nodig is in een moderne, relatie-gerichte werkruimte. Om deze plek te laten ontstaan, zijn er verschillende samenwerkingen aangegaan:

Be-Module Inside is ontstaan uit de synergie tussen drie bedrijven : Entrakt, MCB en Dzerostudio Architects. Met dit project kunnen deze partners zich positioneren als actoren van de circulaire economie, gericht op collectieve betrokkenheid en het laten ontstaan van gezonde en duurzame relaties.

Be-Module Inside is een innovatief concept voor het beschikbaar stellen van werkruimtes in bestaande gebouwen. De modules zijn ontworpen en gebouwd volgens de principes van de circulaire economie en worden op de markt gebracht via de functionele economie.

De modules zijn ontworpen om modulair, verwijderbaar en aanpasbaar te zijn. De materialen zijn afkomstig van lokale en duurzame toeleveringsketens. De meeste komen van bouwafval en sloop van gebouwen: bouwmarkten, afwerkingspanelen, glazen wanden, isolatie. Het frame is gebouwd met mods, dit zijn houten bouwblokken geproduceerd uit gerecycleerd materiaal.

Be-Module Inside is een concept dat onmiddellijk een economische realiteit krijgt. De Be-modules worden verhuurd aan de gebruikers samen met een hele reeks diensten. Een leasingformule biedt de klant de mogelijkheid om het product na verhuur te kopen. Het bouwen op zich van de Be-modules vormt al de basis van teambuilding-sessies waarbij de eigen module kan worden gebouwd.

Entrakt

Het gebruik van een leegstaand gebouw via korte termijn verhuurn. Als het idee al niet revolutionair is, dan is het zeker erg nuttig. Dit concept is reeds sterk uitgebouwd bij onze Nederlandse buren, maar is hier nog steeds eerder zeldzaam.

De oprichter van Entrakt, Dries Vanneste, maakte er zijn stokpaardje van. In de snel evoluerende Europese hoofdstad, is het de bedoeling om potentiële "squats" om te vormen tot ruimtes die bevorderlijk zijn voor creatie, constructief en duurzaam ondernemerschap.

Studio Citygate, ontwikkeld in samenwerking met citydev.brussels, illustreert meer dan ooit deze nieuwe dynamiek door het creëren van een creatieve hub met onbeperkte mogelijkheden die de toekomst van de wijk reeds weerspiegelt.

Dzerostudio Architectes

Dzerostudio Architectes bvba is een architectenbureau dat een speler wil zijn in de energietransitie volgens verschillende "modus operandi": ten eerste door concepten van circulaire economie te integreren in onze projecten: modulariteit, ontmanteling, levering van hergebruik van materialen of gebiotransformeerd , upcycling, reversibiliteit, transversaliteit, etc.

Ten tweede door de economie van functionaliteit te integreren in ons 'bedrijfsmodel' door projecteigenaren ondersteuning te bieden bij het ontstaan van projecten, maar ook tijdens het leven van deze projecten.

We zijn winnaars "Be Circular 2017" voor het "Tomato chili" -project, een nieuw concept van modulaire serres gemaakt van uit bouwafval gerecycleerd hout en beschikbaar gemaakt door de principes van de economie van functionaliteit.

Naar onze mening is de circulaire economie een kans om het milieu en de economie te verzoenen, zodat prijs niet langer het enige criterium is. Onze wens is om het begrip 'welzijn' in onze projecten te integreren en zo actief mee te werken aan de overgang naar een meer duurzame wereld.

citydev.brussels

“Als eigenaar van de site, zijn wij blij te zien dat het aanbod en de dynamiek van Studio Citygate nog elke dag evolueert. Dankzij Be-Module Inside en haar kantoormodules kan er een nieuwe activiteit zich ontplooien en vinden nieuwe creatievelingen hier onderdak.”

“Toen we deze site drie jaar geleden kochten, wilden we zo snel als mogelijk via tijdelijk gebruik een dynamiek brengen in het gebouw en de wijk. Entrakt heeft geantwoord op de projectoproep met het Studio Citygate-project dat zich presenteert als een  culturele, sociale en creatieve hotspot en dat beantwoorde volledig aan onze ambitie naar activatie toe van de zone in afwachting van het permanente project.” voegt Benjamin Cadranel toe, administrateur-generaal van citydev.brussels.

 

 

Contacteer ons
Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een autonome openbare instelling opgericht in 1974. Ze is belast met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via vastgoedprojecten.

citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het BHG te bevorderen. Hiertoe stelt ze de bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking waar ze in de verschillende stappen van hun ontwikkeling terecht kunnen. citydev.brussels biedt hen toegang tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 fablabs.

Sinds 1988 bouwt citydev.brussels nieuwbouwwoningen, gedeeltelijk gesubsidieerd door het BHG en bestemd voor middeninkomens.

Tot slot is citydev.brussels als gewestelijk operator betrokken bij de verwezenlijking van complexe projecten die de productie van diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er een nieuwe dynamiek kan brengen, verenigen.

citydev.brussels
Gabrielle Petitstraat 6
1080 Brussel