Zetes blijft verankerd in Haren

Brussel, 4 april 2025 - Zetes heeft zopas een gebouw gekocht op de Da Vinci-site van citydev.brussels in Haren. Het bedrijf huurde dat gebouw al meer dan 20 jaar. citydev.brussels benadrukt hoe belangrijk de aankoop is. Die verankert niet alleen een Brussels bedrijf in het gewest, maar Zetes kan zo ook al wat het door de jaren investeerde in het gebouw, laten renderen.

©KarelDuerinckx
©KarelDuerinckx

 

Strategische opportuniteit voor het gewest

citydev.brussels en Zetes ondertekenden een verkoopovereenkomst waarmee Zetes volle eigenaar wordt van het gebouw dat het al sinds 1992 huurt. Dat gebouw staat op de Da Vinci-site in Haren, een van de bedrijvensites die citydev.brussels al het langst in portefeuille heeft. De instelling blijft eigenaar van de grond.

citydev.brussels is opgetogen over de strategische opportuniteit van deze aankoop. Door het gebouw te verkopen aan Zetes, versterkt ze de Brusselse verankering van een onderneming met een hoge toegevoegde waarde. De verkoop garandeert meteen ook dat de site in gebruik blijft.

Tot slot kan Zetes met de aankoop zijn investeringen in het gebouw laten renderen. Het heeft namelijk al fors geïnvesteerd om het te moderniseren en aan te passen aan zijn behoeften. Zetes transformeerde het gebouw, van oorsprong een bescheiden industriële vliegtuigloods, met z'n eigen geld tot een hoofdkantoor.

 

Philippe Antoine, directeur-generaal Economische Expansie bij citydev.brussels, licht toe: “Zetes is altijd een tophuurder geweest voor citydev.brussels. Het onderhield het gebouw en investeerde erin alsof het er zelf eigenaar van was om voort te blijven groeien in het Brussels Gewest. Die werken door de jaren heen getuigen van Zetes' engagement voor de site. Toen Zetes liet weten dat het het gebouw wilde kopen, zagen we dat als een buitenkans – voor hen én voor ons.”

 

Economische ontwikkeling en jobcreatie

Zetes, nu een internationale groep, werd in 1984 opgericht in Brussel. Het bedrijf specialiseert in identificatie- en traceerbaarheidsoplossingen om de supplychain te optimaliseren, én in oplossingen voor de authenticatie van personen.

Zetes werkt onder meer samen met de overheid om veilige identiteitsbeheersystemen aan te bieden. Het bedrijf staat in België in voor de personalisering en verdeling van elektronische identiteitskaarten en paspoorten.

In 2017 bracht de Japanse Panasonic-groep een vriendschappelijk overnamebod (OOB) uit op het op Euronext genoteerde Zetes, en kreeg het zo volledig in handen. Zetes gaat als dochteronderneming wel autonoom en onder dezelfde naam verder. Het biedt Panasonic namelijk een specifieke strategische waarde en boort nieuwe internationale markten aan dankzij zijn innovatieve technologie.

Door de jaren heen bleven er werknemers bijkomen. Het bedrijf ging van 162 vte’s in 2016 naar 337 vte's in 2024.

 

Philippe Antoine: “Zetes is een technologische en innovatieve uitblinker. Het draagt onmiskenbaar bij tot de digitale en economische transitie van het gewest. We zijn dus maar wat blij dat we het duurzaam kunnen huisvesten op een van onze sites.”

 

Pierre Lambert, CEO van Zetes: “We werken al ruim 20 jaar samen met citydev.brussels. Dankzij die samenwerking hebben we ons in het Brussels Gewest kunnen ontplooien en onze aanwezigheid in België duurzaam kunnen uitbouwen. De aankoop van dit gebouw is een logische stap in onze ontwikkeling. En nu op naar het vervolg van dit mooie avontuur!”

 

 

Contacteer ons

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over citydev.brussels

Over citydev.brussels

citydev.brussels is een instelling van openbaar nut die instaat voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met vastgoedprojecten vervult deze Brusselse instelling 3 opdrachten.

Bij haar oprichting in 1974 kreeg citydev.brussels de opdracht om bedrijven naar het Brussels gewest te halen en ze daar te houden. Dat moet de economische ontwikkeling van het gewest bevorderen en jobs voor Brusselaars creëren. Concreet biedt citydev.brussels kwaliteitsvol bedrijfsvastgoed aan tegen interessante voorwaarden. In haar portefeuille zitten gebouwen van alle maten: zo kunnen bedrijven er terecht in hun verschillende ontwikkelingsfasen.

Sinds 1988 heeft citydev.brussels nog een andere opdracht: particulieren ertoe aansporen om in het Brussels gewest te komen wonen. Daarvoor bouwt ze, in samenwerking met de privésector, geconventioneerde woningen. Dat zijn nieuwbouwkoopwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dankzij de 30 % subsidies van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de instelling haar woningen tegen een lagere prijs verkopen.

Tot slot ontwikkelt citydev.brussels sinds de jaren 2000 ook gemengde projecten. Die complexe, ambitieuze projecten combineren diverse soorten woningen, bedrijfsruimten, basisinfrastructuur (wegen, riolering ...), handelszaken, openbare ruimten, collectieve voorzieningen en alles wat het weefsel van een stad of wijk kan herstellen of er opnieuw dynamiek kan brengen.

Kerncijfers

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op met